Indsamling

Indsamling i bedeugen 2020

Ved indsamlingen støtter man Evangelisk Alliances arbejde,
og deraf går størstedelen af de indsamlede midler til årets støtteprojektet.

Læs mere

Støt kirkerne på Sri Lanka

Sri Lanka blev påskedag i 2019 ramt af i alt otte terrorangreb rettet mod kirker og hoteller i og omkring hovedstaden Colombo og i byen Batticaloa. Angrebet var et forsøg på at ramme vestlige værdier ved blandt andet at angribe lokale kristne. 253 blev dræbt og flere hundreder såret. I de efterfølgende dage formidlede Evangelisk Alliance i Danmark økonomisk støtte til de mange fattige ofre ved den evangeliske kirke i Batticaloa.

Siden angrebet har Evangelisk Alliance været i dialog med søsterorganisationen på Sri Lanka om, hvordan vi bedst kan støtte dem i kampen for at forebygge nye angreb. En af de vigtige konstateringer i den forbindelse er, at det rent faktisk er muligt at forebygge kommende angreb. ”For når noget er planlagt, kan det også forebygges”, skriver en leder fra kirken.

World Evangelical Alliance udsendte den 5. maj en analyse af de kristnes situation på Sri Lanka. Historisk set er det mest nationalistiske buddhister, der har udsat det kristne mindretal for vold og forfølgelse. Terrorangrebet påskemorgen viste med al tydelighed, at de kristne nu også er sat under pres fra den front, der udgøres af militante muslimer. Derfor vil årets indsamling i år gå til at skabe forbedret sikkerhed for kirkerne på Sri Lanka.

Formand for Evangelisk Alliance i Danmark, Thomas Bjerg Mikkelsen, håber, at mange kan se det meningsfulde i at støtte et forebyggende arbejde:

“Efter terrorangrebet påskedag fik jeg tilsendt en rapport om ofrenes situation. Det var meget bevægende at læse om konkrete mennesker og familier, som har fået livet revet i stykker på grund af en meningsløs terrorhandling. Risikoen for nye angreb er desværre høj, og derfor virker det meget meningsfuldt at samle penge ind til en forebyggende indsats.“

Giv din støtte:

Konto: 9337 – 2075302331

Op mod en tredjedel af de indsamlede midler går til at finansiere andre af Evangelisk Alliances aktiviteter.