Inspiration
Hold bedemøde i en eksisterende gruppe
Indtænk gerne allerede eksisterende fællesskaber, når I arrangerer bedeugen.
Hold fx et bedearrangement i ungdomsgruppen, i seniorklubben,
ifm. med spaghettigudstjenesten eller søndagsgudstjenesten.
På den måde sikrer, at bedeugens møder får forskellige udtryk
og dermed tiltrækker et bredt spektre af mennesker.
Inddrag unge i
planlægningen af bedeugen
I mange byer oplever man, at få unge deltager i bedeugen.
Forsøg så vidt muligt at inddrage ungdomsgrupper, IMU, m.fl. i løbet af den konkrete planlægning af bedeaftenerne. På den måde sikres tilgange, der bedst muligt imødekommer unge som målgruppe.
Samtale om bønslivet
En bedeaften kan også bruges til en samtale om deltagernes bønsliv: Hvorfor skal jeg bede? Hvornår beder jeg? Kunne det være en fordel at udvikle en fast bønspraksis? Hvilke faktorer i løbet af min dag giver mig en længsel efter Gud? Hvad er helt konkret med til at forstyrre min bøn? Hvad skal jeg gøre ved min modvilje mod at bede? Hvad kan jeg lære af mine erfaringer, så bønnen bliver levende og en integreret del af mit liv?
Samtalebøn
Når mange mennesker skal bede sammen, kan det virke inspirerende, at deltagerne fastholdes på, at man kun beder i en enkelt sætning eller to, inden den næste tager over.
Det skaber en dynamisk association
– og ofte en helt ny atmosfære.
Aktuelle bønner gøres synlige
Som optakt til bønnen, opfordrer mødelederen til, at alle mødedeltagere kommer med aktuelle bedeemner i tillæg til dem, der er nævnt i bedefolderen. Bedeemnerne skrives op og vises på en flipover, eller via projektor eller hvad, man nu har til rådighed. Under hele bedemødet er emnerne synlige for alle deltagere, så man kan kaste et blik op på det skrevne og vælge at bede for det, der ligger en på hjerte
Bøn opdelt i grupper
Når bedeemnerne er præsenteret, opfordres forsamlingen til at danne grupper, hvor gruppens deltagere: a. hvis de ikke kender hinanden, præsenterer sig for hinanden b. hvis de kender hinanden godt, kort fortæller, hvad der ligger dem specielt på hjerte.
Derefter beder man for bedeemnerne fra bedefolderen, eventuelt suppleret med aktuelle bønner og bønner fra gruppen. Det er inspirerende, når der bedes korte bønner og for et emne ad gangen.
Bønnebannere
I bedeugen kan man i kirken, missionshuset eller i bedegruppens rum sætte bannere eller plakater op på væggene.
I toppen står hovedtemaet for hver dag, eventuelt et bibelord og de vigtigste bønneemner. Brug forskellige farver og skriv med store bogstaver, så det let kan læses på afstand.
Banneret/plakaten kan fungere som en huskeseddel og som en hjælp til at huske bønneemnerne, uanset om man beder en ad gangen, i grupper, ved en bønnevandring eller på andre måder.
Banneret/plakaten kan også være en hjælp, hvis du vælger at have en leder til at bede fra prædikestolen/talerstolen og nogle få, som er blevet spurgt om at bede højt for noget bestemt. De kan bedre huske at nævne dagens bedeemner, når teksten kan læses, hvor man sidder eller står.
Bøn i mindre grupper i stilhed
Det foregående forslag kan kombineres med bøn i stilhed. Emnerne for bønnen nævnes i gruppen, som derefter beder sammen i stilhed for det nævnte. Som afslutning kan man eventuelt bede Fadervor højt i fællesskab.
Bønnevandring i kirken
En enkel form for bønnevandring, som kan involvere mange personer, er at gå til forskellige stationer eller steder inden for kirkebygningen. Stationerne kan være indrettede med billeder, symboler, levende lys osv., og der kan sættes skriftsteder op, der giver fundament og stof til bønnen.